Prodato 2,4 miliona eura zapisa

Bez autora
Jul 05 2012

Tokom prve aukcije 91-dnevnih državnih zapisa prodati su zapisi za oko 2,4 miliona eura po prosječnoj stopi prinosa od 4,95 odsto. Ukupan iznos prve ovogodišnje emisije bio je pet miliona eura, a prema rezultatima aukcije objavljenim na sajtu Centralne banke, ukupan iznos podnijetih ponuda bio je 3,4 miliona eura, od čega su prihvaćene ponude od 2,4 miliona eura. Rok dospijeća zapisa, koji su juče emitovani je 91 dan, odnosno 3. oktobar tekuće godine. U ovoj godini održano je pet aukcija državnih zapisa čiji je rok dospijeća 182 dana. Državni zapisi predstavljaju diskontovane kratkoročne hartije od vrijednosti koje Centralna banka prodaje u ime Ministarstva finansija, u cilju održavanja tekuće likvidnosti budžeta. Ministarstvo finansija obavezno je da na dan dospijeća isplati obaveze po emitovanim državnim zapisima.

Prodato 2,4 miliona eura zapisaTokom prve aukcije 91-dnevnih državnih zapisa prodati su zapisi za oko 2,4 miliona eura po prosječnoj stopi prinosa od 4,95 odsto.

Ukupan iznos prve ovogodišnje emisije bio je pet miliona eura, a prema rezultatima aukcije objavljenim na sajtu Centralne banke, ukupan iznos podnijetih ponuda bio je 3,4 miliona eura, od čega su prihvaćene ponude od 2,4 miliona eura.

Rok dospijeća zapisa, koji su juče emitovani je 91 dan, odnosno 3. oktobar tekuće godine.

U ovoj godini održano je pet aukcija državnih zapisa čiji je rok dospijeća 182 dana.

Državni zapisi predstavljaju diskontovane kratkoročne hartije od vrijednosti koje Centralna banka prodaje u ime Ministarstva finansija, u cilju održavanja tekuće likvidnosti budžeta. Ministarstvo finansija obavezno je da na dan dospijeća isplati obaveze po emitovanim državnim zapisima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik